تحولات لبنان و فلسطین

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: سند ملی امنیت غذایی در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ توسط شهید رئیسی تأیید و ابلاغ شد؛ اما پس از حدود یک سال و نیم از آن زمان، تقریباً هیچ اقدامی در زمینه اجرای آن صورت نگرفته و این سند مغفول مانده است.

پس از یک سال و نیم از تصویب سند ملی امنیت غذایی، خبری از اجرا نیست!

به گزارش قدس خراسان، همزمان با روز جهانی غذا روز گذشته دومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی در مشهد برگزار شد.

در این همایش که با حضور پژوهشگران، متخصصان و اساتید حوزه تغذیه و فناوری برگزار شد، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: این همایش به مناسبت ۲۵ مهر ماه و همزمان با روز جهانی غذا با هدف بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهای حوزه غذا با حضور پژوهشگران و اندیشمندان برگزار شد.سیدمحمدعلی رضوی افزود: دومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی در قالب محورهای تولید و فراوری غذا، جامعه و دسترسی به غذا، مصرف و سلامت غذا، تاب‌آوری، ثبات و پایداری و با ارائه مقالات مرتبط با همین موضوعات آغاز شد که پیش از زمان برگزاری همایش، بیش از ۱۴۰ مقاله به دبیرخانه علمی آن رسید و از این میان ۱۰۴ عنوان آن در قالب پوستر، سخنرانی و... ارائه شد.

وی بیان کرد: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با همکاری صنایع، نهادهای آموزشی و اجرایی با هدف تولید، گسترش و انتشار دانش، سیاست‌گذاری و ترویج سیاست‌های مبتنی بر قوانین، توسعه زیرساخت‌ها و تبادل دستاوردهای پژوهشی در حوزه امنیت و ایمنی غذا که در نهایت به ارتقای سلامت جامعه منجر خواهد شد، اقدام به برگزاری این همایش کرده است.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار امیدواری کرد با مشارکت گسترده متخصصان و اندیشمندان حوزه‌های مرتبط اعم از علوم کشاورزی، صنایع غذایی، بهداشت، پزشکی، مسئولان اجرایی و نمایندگان نهادهای قانون‌گذاری، دستاوردهای همایش به ارتقای سلامت جامعه و مصرف‌کنندگان منجر شود.

سند ملی امنیت غذایی همچنان بلاتکلیف
رضوی همچنین با بیان این مطلب که هنوز با آرمان‌های مد نظر روز جهانی غذا فاصله داریم و چالش‌های جدی در تأمین غذا وجود دارد، گفت: اکنون ۱۰ درصد از مردم دنیا در فقر و گرسنگی به سر می‌برند و مشکلات فراوانی در این زمینه ساکنان زمین را تهدید می‌کند. به واقع امنیت غذایی یکی از ارکان امنیت کشور است که این موضوع مهم توسط مسئولان به ویژه رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است.
وی همچنین با اشاره به تلاش زیادی که بیش از ۲۰ سازمان و ارگان برای تهیه سند ملی امنیت غذایی کشور داشتند، بیان کرد: این سند در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ توسط رئیس‌جمهور شهیدرئیسی تأیید و ابلاغ شد؛ اما متأسفانه پس از حدود یک سال و نیم از آن زمان، تقریباً هیچ اقدام اجرایی در زمینه آن صورت نگرفته و این سند مغفول مانده است.

همکاری ۲۰ شرکت برای برگزاری همایش
دبیرعلمی دومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی نیز در این همایش گفت: دومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی چهار محور اصلی دارد که مبتنی بر ارکان سند ملی امنیت غذایی است.
مرضیه حسین‌نژاد ادامه داد: در روز جهانی غذا و در میزگردی که تشکیل شده است، با حضورصاحبنظران این حوزه بحث و تبادل نظرها در مورد چالش‌های امنیت غذایی و راهکار به حداقل رساندن آن‌ها مد نظر قرار گرفته که در این راستا از حمایت ۲۰شرکت غذایی در برگزاری این همایش بهره بردیم.
در ادامه برگزاری دومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، سخنرانان مختلفی از جمله اسکندر زند دبیر کمیسیون تدوین سند ملی دانش‌بنیان کشاورزی و غذا و همچنین کریم زاهدی معاون فناوری و نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان شورای عالی فرهنگی در سخنانی به اهمیت برقراری امنیت غذایی در جامعه و راهکارهای مقابله با ایجاد مشکل در این زمینه پرداختند و در پایان، پیام رئیس مجلس شورای اسلامی به این همایش قرائت شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.